Nejde o to, azbest hřebíčkem přitlouci, ale použít na něj koření hřebíček, které se běžně používá při přípravě svíčkové nebo rajské omáčky a užívá se jako odvar i k utišení bolesti zubů. Italští vědci zjistili, že hřebíček obsahuje chemickou látku eugenol, která v kombinaci s peroxidem vodíku působí na povrch azbestu. Azbest jejím působením ztvrdne a veškerá nebezpečná vlákna v něm zůstanou a nedostanou se do vzduchu. Azbest se kdysi běžně používal při stavbě domů, které měly vzdorovat ohni. Vlákna azbestu způsobují rakovinu plic a v případě, že dojde k demolici domu, udržují se ve vzduchu nejméně další čtyři roky. Azbest rovněž vylučuje volné radikály, chemické složky, které poškozují DNA a vedou k rakovinotvorným procesům.
Další články
Těstoviny patří mezi tradiční recepty italské kuchyně.
Med a jeho kulturní význam.
Co dokáží pavouci se svými vlákny
Co prozradí zuby, jejichž stav je ovlivněn skladbou jídelníčku.
Kokosová palma je pro obyvatele tropického pásma nepostradatelnou rostlinou.
Svíčková omáčka na smetaně je jedním z oblíbených jídel.