Na přípravu jídla červená řepa s olivami a pohankou budeme potřebovat:
pohanku, kroupy, luštěninovou směs, mořskou sůl, bobkový list, majoránku, olej, cibuli, cuketu, mrkev, červenou řepu, černé olivy, česnek, tofu, koření garam masala, zázvor, zelená petrželka, černý sezam
Postup přípravy:
V hrnci uvaříme pohanku a kroupy smíchané napůl s luštěninovou směsí. Přidáme mořskou sůl, bobkový list a majoránku.
Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli, cuketu, nastrouhanou mrkev a červenou řepu. Přidáme černé olivy, rozetřený česnek, tofu, mořskou sůl, garam masala koření a špetku nastrouhaného čerstvého zázvoru. Vše podusíme.
Při podávání na talíři zdobíme zelenou petrželkou a černým sezamem.
Další články
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Kakaovník, kakao a čokoláda pochází od Indiánů z Ameriky.
Pečená dýně pokapaná máslem.
Bílý pepř je ostrý.
Červená řepa pečená v alobalu asi dvě hodiny.
Mléko se konzumuje nejvíce kravské.
Červený pepř se chutí a aroma podobá pepři černému.
Pravý ruský boršč do kterého použijeme na kostky nakrájené maso.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Sůl je minerál v podobě krystalů.
Jak dlouho vařit křepelčí vejce, 1,5-5 minut.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Kostkový cukr je dnes již na celém světě samozřejmostí.
Řepkový olej má příznivé účinky na zdraví