Na přípravu jídla bramborová buchta budeme potřebovat:
30 dkg oloupaných syrových brambor, 500 ml mléka, kvasnice, 50 dkg hrubé mouky, 20 ml oleje, 1 vejce, česnek, majoránka, drcený kmín, sůl, tuk a hrubá mouka na vysypání plechu, olej na potření buchty
Postup přípravy:
Dáme vzejít droždí. Najemno nastrouháme brambory, zalijeme svařeným mlékem, přidáme ostatní suroviny a vzešlý kvásek, promícháme a necháme vykynout cca 30 minut. Připravenou hmotu nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech a necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté pekáč vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 220°C a pečeme cca 30 minut dozlatova. Po dopečení potřeme bramborovou buchtu olejem.
Další články
Liči je tropické jahodově červené ovoce.
Robi maso je zdroj kvalitních rostlinných bílkovin.
Pampeliškový med je chutný a zdravý, měl by být označován jako pampeliškový sirup.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Bramborová kaše je příloha k jídlům.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Brambory se pěstují v téměř všech zemích světa.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Pečené brambory v troubě podáváme s mlékem.
Zásaditý med zmírňuje překyselenosti organismu.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Bramborové slupky chrání před nemocemi
Bramborová buchta je recept na jídlo, které zaplní stůl radostí ze své chuti.