Oko

Recepty brazilské kuchyně

Jídla brazilské kuchyně jsou bohatá především na luštěniny, zeleninu, maso a ovoce. Přílohu tvoří téměř vždy rýže, výjimečně také brambory, těstoviny nebo maniok.

Brazilský národní pokrm je feijoáda, která bývá označována jako jídlo chudých, je to vydatné jídlo připravované z drobných černých fazolí a několika druhů masa. Podávaná se s opraženou maniokovou moukou a rýží. V Brazílii je snad dvacet, třicet druhů fazolí. Do jednoho hrnce dají aspoň dva druhy nasa, klobásy, cibuli, česnek, bobkový list a čerstvé pomeranče. Jako příloha bývá kapusta na škvarkách. K feijoadě často podávají i farofu. V Brazílii je běžné, zejména restauracích, servírovat dvě přílohy, obvykle rýži a hranolky, někdy je druhou přílohou vařený nebo osmažený maniok.

Recepty na jídla brazilské kuchyně:
Picanha z květové špičky hovězí kýty.
Quindao, nastrouhámme čerstvý kokos a smícháme s kokosovým mlékem...
Hovězí jazyk na smetaně podáváme s bramborovou kaší.
Čočka s masem nakrájeným na kostky.
Brigadeiros jsou kuličky obalené v čokoládě.
Guacamole s avokádem jsou naplněná rajčata.
Brazilské krevety napichujeme na špejli sřídavě s avokádem.
Salpicáo, všechny suroviny promícháme.
Krabí ragú, rajčata oloupeme a odstraníme semínka...
Papája s krevetovou náplní a majonézou.
Churrasco s feferonkovou omáčkou, maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky...
Brazilské filé omyjeme a osušíme. Česnek a koriandr posekáme nadrobno a smícháme s limetovou šťávou, solí a pepřem...
Kokosový krém s ovocem, kokosové mléko ohřejeme, přidáme solamyl rozmíchaný v mléce a necháme přejít varem...
Kuřecí salát s rýží, limetkovou šťávu, chilli koření a sojovou omáčku smícháme...
Brazilská rybí pánev, filé, rybu gambu a sépii opereme, nakrájíme na proužky...
Pikantní čočkový hrnec, cibuli oloupeme a společně se slaninou nadrobno pokrájíme...
Karnevalové špízy, maso pokrájíme na větší kostky...
Mousse de maracuja vychladíme cca 3 hodiny v ledničce.
Limetkové mousse, z bílků a špetky soli vyšleháme sníh...
Pao De Qeijo ze dvou druhů mouky.
Brazilská rýže se špenátem.
Salát s olivami, salátovou mísu vyložíme omytými salátovými listy...
Černé fazole podáváme jako přílohu, případně jako náplň do tortilly.
Brazilská kuřecí polévka, kuře rozdělíme na části, omyjeme, potřeme citronem a osolíme...
Brazilská káva je ozdobená vanilkovým luskem a šlehačkou.
Banánový dezert můžeme ozdobit šlehačkou.
Caipiroska aka Caipirinha, do 225 ml vysoké sklenice vložíme dílky limetky a cukr...
Ryby v kořeněném těstíčku, filé posolíme, pokapeme citronem a necháme 30 minut odležet...
Beijinho de Coco, při mírné teplotě mléko za průběžného míchání ohříváme...
Brazilská polévka, nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme, přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso...

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů