Oko

Zeleninové rizoto se špenátem

Jídla z patizonů

Budeme potřebovat:
1/2 cukety
1/2 patizonu
2 stroužky česneku
1 střední cibule
špenát (zmražený)
olivový olej
3 sáčky rýže
sůl, pepř, kari koření

Postup přípravy: Cuketu, patizon a cibulku nakrájíme na menší kousky. Česnek nakrájíme na slabé plátky a vše vložíme na pánev. Podlijeme olivovým olejem a smažíme do zlatova. Osolíme, opepříme podle chuti. Mezitím si uvaříme rýži. Scedíme ji a smícháme se zeleninovou směsí. Přidáme dvě lžičky kari a zamícháme. Špenát si necháme rozmrazit a poté podusíme na pánvičce, kde jsme smažili zeleninu. Špenát podáváme buďto zvlášť a nebo ho můžeme do rizota zamíchat.


Další články

Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Olivovník evropský plodí olivy.
Turecká káva pění v přísloví i na stole.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Kerblík třebule se používá na zdobení studených jídel.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Křepelčí vejce na tvrdo jak je vařit.
Smažený patizon nakrájíme na slabé plátky.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Čechřice vonná se používá jako zelenina a koření.
Fenykl obecný se pěstuje jako jemná lahůdková zelenina.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Karbanátky s patizonem podáváme s bramborovou kaší
Patizonové placičky odáváme s vařenými brambory.
Květáková polévka s noky a nadrobno nasekanou petrželkou.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Zásadité potraviny aneb jak nebýt kyselí, kyseliny a zásady v těle.
Papinův tlakový hrnec umožňuje rychlou přípravu jídla.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů