Oko

Patizonové řízky s česnekem a bílým jogurtem

Jídla z patizonů

Budeme potřebovat: patizon, sůl, česnek, bílý jogurt, vejce, mouka, strouhanka, máslo na vařené brambory

Postup přípravy: Omytý patizon nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, poté jednu stranu posolíme, druhou potřeme prolisovaným česnekem a klasicky obalíme v trojobale - mouka, vejce, strouhanka...smažíme na rozpáleném oleji, jako příloha jsou nejvhodnější brampory s máslem a čerstvá zeleninka s bílým jogurtem, do kterého jsem dala prolisovaný, posolený česnek.


Další články

Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Turecká káva pění v přísloví i na stole.
Kerblík třebule se používá na zdobení studených jídel.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Křepelčí vejce na tvrdo jak je vařit.
Smažený patizon nakrájíme na slabé plátky.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Čechřice vonná se používá jako zelenina a koření.
Fenykl obecný se pěstuje jako jemná lahůdková zelenina.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Karbanátky s patizonem podáváme s bramborovou kaší
Patizonové placičky odáváme s vařenými brambory.
Květáková polévka s noky a nadrobno nasekanou petrželkou.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Olivovník evropský plodí olivy.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Zásadité potraviny aneb jak nebýt kyselí, kyseliny a zásady v těle.
Papinův tlakový hrnec umožňuje rychlou přípravu jídla.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů