Na přípravu jídla podle receptu plněná cuketová kolečka budeme potřebovat:
cuketu, rýži, cibuli, salám (nebo maso), grilovací koření, sýr, máslo
Postup přípravy: Oloupanou cuketu nakrájíme na široká kolečka, které vydlabeme lžící. Na rozehřátém másle si zpěníme nakrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám a uvařenou rýži. Trochu osolíme a opepříme mletým pepřem.
Kolečka cukety si mezitím vysypeme grilovacím kořením (můžeme je i potřít česnekem).
Cuketová kolečka poklademe do máslem vymazaného pokáčku. Lžící cuketová kolečka plníme směsí zcibule, salámu a uvařené rýže. Na povrchu posypeme cuketová kolečky nastrouhaným sýrem. Dáme do trouby vyhřáté na teplotu 200 °C a cca 45 minut zapékáme.
Další články
Na cuketové placičky se sýrem přidáme rozdrcený česnek.
Šťavnaté bramboráky ze syrových brambor se dají chuťově zpestřit nakrájenou uzeninou.
Slepovaná linecká kolečka jsou jeden z oblíbených druhů vánočního cukroví.
Brokolicové placičky se sýrem osmažíme z připraveného těstíčka.
V oleji smažené patizonové placičky chutnají s vařenými bramborami.
Zavařené cuketové zelí chutná s bramborem anebo s chlebem.
Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.
Cuketa ala slaneček se dá po připravení uležet do chladu v lednici.
Do měkka dušené české zelí se nakonec pro lepší chuť trochu okyselí.
Nastrouhané cuketové zelí ochutíme octem, cukrem a kmínem.
Delší cuketa plněná žampiony se před zapečením posype sýrem.
Vydlabaná cuketa plněná šunkou a sýrem se peče na plechu.
Recept na jídlo plněná cuketová kolečka je zde s inspirací chuti. Jídlo z cukety si připravíme, ochutnáme a nakonec ho i sníme.
Těstovinové spirálky s cibulí a cuketou posypeme před podáváním postrouhaným parmezánem.
Cuketové bramboráky tvarujeme do placiček.