Oko

Mleté řízky se sýrem a cuketou

Jídla z cukety

Na přípravu jídla mleté řízky se sýrem a cuketou budeme potřebovat:
500 g mletého libového bůčku nebo plece, 150 g cukety, 200 g nahrubo nastrouhaného sýra (Gouda nebo Eidam), 1 vejce, 60-70 ml smetany na vaření (studené), mletý pepř, sůl, pažitka, lžíce strouhanky
Trojobal na obalení řízků: mouka, vejce, strouhanka
olej na osmažení

Postup přípravy: Z oloupané cukety odstraníme zrníčka, nastrouháme ji na hrubším struhadle, lehce posolíme a dáme vypotit (na cca 20 minut). Poté cuketu vymačkáme.

Maso zpracujeme se smetanou, nahrubo nastrouhaným sýrem, vejcem a kořením (se solí opatrně, cuketa i sýr jsou slané). Připravenou směs masa dáme vychladit do ledničky.

Poté ze ztuhlé směsi vytvarujeme bochánky, obalujeme je v trojobalu (mouce, vejcích a strouhance), vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a z obou stran osmažíme dozlatova.


Další články

Cuketa s mletým masem a bramborovou kaši.
Slaná cuketová buchta je pečená dozlatova.
Cuketový nákyp se sýrem v troubě zvolna zapečeme.
Výroba olivového oleje začíná lisováním oliv.
Sergej Pavlovič Koroljov vystudoval v Moskvě.
Cuketové řízky chutnají s bramborovou kaší.
Cuketové řízky v sýrovém těstíčku podáváme s vařenými brambory.
Zapečené brambory s patizonem posypeme gyros kořením.
Smažená křepelčí vejce podáváme teplá nebo studená.
Špagety se špenátem a slaninou zalijeme smetanou.
Cuketová buchta s tvarohem pečená 35-40 minut.
Křepelčí vejce mají lahodnou chuť.
Zapečené cukety s nivou zapékáme asi 30 minut.
Patizonové řízky s česnekem a bílým jogurtem do kterého patří posolený česnek.

Mleté řízky se sýrem a cuketou jsou recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu. Pozvěte cuketu do své kuchyně.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů