Oko

Cuketová polévka s rajčaty

Jídla z cukety

Na přípravu jídla cuketová polévka s rajčaty budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 3 středně velké cukety, 2 cibule, 2 dl bílého vína, 1 lžíce oleje, 3/4 litru slepičího vývaru, 250 ml smetany ke šlehání, mletý pepř, sůl, 4-6 rajčat, 2 lžíce nakrájené petrželky

Postup přípravy: V hrnci rozehřejte olej, na kterém orestujte na kostičky nakrájenou cibuli a cuketu. Poté do hrnce přidejte víno, 10 minut vařte, přidejte vývar a uveďte do varu. Polévku rozmixujte, vraťte zpět do hrnce, osolte, opepřete mletýkm pepřem, přilejte smetanu a prohřejte (vařit už nesmí).

Z rajčat odstraňte semena, nakrájejte je na proužky a smíchejte s petrželkou.

Polévku rozdělte do misek a posypte rajčaty. Jako příloha se hodí italský chléb nebo bageta.


Další články

Brambory se dnes pěstují v téměř všech oblastech světa.
Cuketová polévka s koprem je dochucená koprem, bujónem, octem a cukrem.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Cuketové zelí ochutíme kmínem podle chuti.
Medovo hořčičný dresing podáváme k masům.
Italská cuketová polévka je zjemněná smetanou.
Cuketa plněná šunkou a sýrem dvou druhů.
Pomazánka z kozího sýra chutná vychlazená.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a dvěmi stroužky česneku.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Bramborová polévka se zeleninou do níž zašleháme smetanu se žloutkem.
Havajské ostrovy v Pacifiku jsou místo střetu ohně a vody.

Cuketová polévka s rajčaty přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů