Budeme potřebovat:
650 g malých cuket
300 g rajčat
2 cibule
2 stroužky česneku
500 g brambor
petrželová nať
trochu oleje
sůl
pepř
170 ml mléka
170 ml smetany
3 vejce
100 g strouhaného sýra
3 lžíce másla
Postup přípravy: Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a povaříme.
Sýrová omáčka: smícháme mléko, smetanu, vejce a sýr, osolíme, opepříme.
Zapékací mísu vymastíme a vrstvíme: plátky brambor, plátky cukety, podušená rajčata a sýrová omáčka. Každou vrstvu osolíme a posypeme sekanou natí. Poslední vrstvou je sýrová omáčka, kterou poklademe vločkami másla. Pečeme pomalu asi 1 hodinu.
Cuketová musaka přeje dobrou chuť.
Další články
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Cuketová polévka se smetanou kterou zjemníme sladkou smetanou.
Robi maso obsahuje množství rostlinných bílkovin.
Jak jíst kustovnici čínskou v čerstvém stavu nebo sušenou.
Rakytník řešetlákový je zdrojem vitaminů.
Petržel se dá využít jako ozdoba i jako koření.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Sýr rokfór je známý svými zelenavými žilkami.
Citron pomáhá při odkyselení organismu, paradoxně působí zásadotvorně.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
Mořské řasy rostou pod hladinou.
Zapečená cuketa, lžičkou vydlabeme dužinu.
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Cuketová buchta pečená cca 20 minut.
Minestrone, originální italský recept na polévku, uvařit ji není složité.
Salát s cuketou necháme vychladit.
Vanilka patří k Vánocům.
Ovčí sýr Torta del Casar
Balkánskou musaku budete patrně znát v oblíbené lilkové verzi, výborně ale chutná také musaka z cuket.
Cuketová musaka je recept na jídlo, které se stane chloubou prostřeného stolu.