Na přípravu jídla špenátové tagliatelle budeme potřebovat:
Množství na 4 porce - 250 g rajčat, 100 g špenátu, 500 g těstovin tagliatelle, 250 g slaniny, sůl, 1 lžíce olivového oleje, 150 g kysané smetany, 150 ml bílého vína, 80 g strouhaného parmezánu, 1 lžíce nasekané petrželky
Postup přípravy:
Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na drobné kostky. Špenát obereme, očistíme, opláchneme a necháme okapat.
Tagliatelle uvaříme v osolené vodě, aby byly al dente.
Slaninu nakrájíme na proužky a na pánvi osmahneme dokřupava. Přidáme olivový olej a rajčata, 3 minuty dusíme a poté rajčata vyjmeme.
Přilijeme víno a z poloviny je vyvaříme. Přimícháme parmezán, kysanou smetanu a rajčata se slaninou. Nakonec přidáme špenát s petrželí a dusíme, až špenát zplihne. Tagliatelle scedíme, necháme okapat a podáváme se špenátovou omáčkou.
Další články
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje důvtip.
Špenátové špagety sypeme sýrem.
Špenátová omáčka na špagety je dochucena prolisovanými stroužky česneku.
Špenátové pesto můžeme použít i při přípravě dipů.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví lidí.
Špenát zapečený s těstovinami v předem vyhřáté troubě.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Dušený špenát s vejcem dochutíme kouskem rozetřeného česneku.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Křepelčí vejce na tvrdo jak je vařit.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.