Oko

Špenát s bramborovým knedlíkem a masem

Zdravý špenát obsahuje vitamíny.

Na přípravu jídla špenát s bramborovým knedlíkem a masem budeme potřebovat:
4 bramborové knedlíky, 1 cibule, olej
Špenát: 900 g mraženého špenátu, 3 stroužky česneku, 1 cibule, olej, 1 lžíce mouky, 5 lžic smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř
Pečeně: 800 g vepřové pečeně, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 150 g másla, sůl, mletý pepř, drcený kmín, olej

Postup přípravy:

Maso očistíme a ze všech stran osolíme a opepříme mletým pepřem. Maso nejprve ze všech stran osmažíme na pánvi, aby se zatáhlo. Vložíme jej do pekáče a okmínujeme.

Na pánvi osmažíme dozlatova nahrubo pokrájenou cibuli a když získá pěknou barvu, přidáme česnek. Hotovou směs přidáme k masu.

Maso podlijeme trochou vody a dáme péct i s pokličkou do předem na teplotu 190 °C vyhřáté trouby. Pečeme přikryté asi hodinu. Po 30 minutách maso otočíme a podlijeme vodou. Po hodině pečení poklici odstraníme a pečeme ještě dalších 20 minut. Hotovou šťávu z masa ochutíme máslem.

Na rozpálené pánvi osmažíme dozlatova najemno pokrájenou cibuli. Přidáme rozmrazený špenát a promícháme. Špenát ochutíme solí, mletým pepřem a česnekem. Smetanu smícháme s moukou a přidáme ji ke špenátu. Promícháme a ještě krátce vaříme.

Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo. Knedlíky ohřejeme nad párou a podáváme se špenátem, na plátky nakrájeným masem a smaženou cibulkou.


Další články

Špenát s vejcem a bramborovým knedlíkem připraveným ze směsi.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Špenát s kuřecím masem zapečeme v horké troubě.
Špenátová polévka s noky které necháme v polévce několik minut povařit.
Sůl znali již pravěcí lidé živící se zemědělstvím.
Sýr rokfór je protkaný zelenavými žilkami plísňové kultury.
Křepelčí vejce jsou pětkrát menší velikosti než slepičí.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví lidí.
Arašídový olej se získává z plodů podzemnice olejné.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.
Špenát zapečený s těstovinami v předem vyhřáté troubě.
Cuketa s mletým masem chutná s brambory nebo bramborovou kaši.
Červený pepř má nasládlou chuť.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů