Oko

Buchta z kefíru recept

V troubě pečené buchty jsou jemné.

Na přípravu jídla buchta z kefíru budeme potřebovat:
3 skleničky polohrubé mouky, 1 kefírové mléko, 2 skleničky cukru, 1/2 skleničky oleje, 1 lžičku sody, 2 lžíce kakaa.

Postup přípravy: Všechny suroviny dobře promícháme a rozprostřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme 30 až 40 minut. Upečenou buchtu z kefíru necháme vychladnout a po vychladnutí ji pomažeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem. Můžemte ji také potřít marmeládou a posypat kokosem.


Další recepty a články

Pestré karnevaly oslavují v čase oslav, veselí a radovánek různá témata.

Pro koláč s jablky a pudinkem jako by neexistovala při jídle omezení. Přelévat se dá uvařeným pudinkem a pocukrovat moučkovým cukrem.

Křehká buchta s kokosem a šlehačkou se upeče a polije šlehačkou. Je to vláčná buchta hodící se ke kávě nebo čaji.

K těstovinám se hodí cuketová omáčka se smetanou. Vaříme ji, až omáčka zhoustne.

Z listového těsta připravený cuketový koláč s tvarohem pečeme 15 minut.

Na vymazaném a vysypaném plechu upečená buchta s jablky se nakonec po vychladnutí dá odležet do druhého dne, může se pocukrovat.

Na korpus navršený malinový koláč s pudinkem pomažeme malinovou marmeládou a ozdobíme ovocem.

Z kokosového těsta s přidanou moukou vytvořená buchta s kokosem se po vychladnutí přelije čokoládovou polevou, ještě posype strouhaným kokosem a nařeže na dílky.

Na plechu upečená tvarohová buchta se pro doladění sladké chuti náležitě pocukruje a může podávat.

Uvařené špagety carbonara se smetanou posypeme pro doladění chuti strouhaným parmezánem a bazalkou.

V troubě pečené francouzské brambory se smetanou mají své sladké kouzlo dané spojením brambor a smetany. Oceníte je již při prvním kousnutí.

Hotová buchta se zakysanou smetanou a ovocem se po vychladnutí ozdobí kouskem čerstvého ovoce a nakrájí. Lze ji i posypat moučkovým cukrem.

Před podáváním cuketová buchta s tvarohem vychladne, pak ji nařežeme a podáváme k například kakao.

Když do druhého dne ořechové košíčky s čokoládou ztuhnou v lednici, podáváme je ve sváteční vánoční atmosféře.

Buchta z kefíru je recept na přípravu moučníku hodícího se k šálku kávy. Cítíte její vůni? Buchta a kefír k sobě patří. Buchty mají u nás tradici.

Jemně chutnající buchta s kokosem a smetanou se upeče, nechá vychladnout, nakrájíme ji a ochutnáme.

Kefír neurazí ani v podobě buchty při oslavě.

V misce připravená buchta s jablky, tvarohem a zakysanou smetanou se připravuje z prosáté mouky, kypřícího prášku do pečiva, jablek, ořechů, vajec, rozinek, medu, zakysané smetany, tvarohu, zavařeniny a mleté skořice.

Recept na buchtu z kefíru může přijít vhod.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů