Oko

Žebra na medu

Recepty na jídla z medu.

Na přípravu jídla žebra na medu budeme potřebovat:
1,5 kilo uzených žeber
Marináda na potření: 2 lžíce oleje, 2 lžíce medu, 5 lžic kečupu, 1,5 lžíce sojové omáčky, 3 stroužky česneku, cibule (nastrouhaná), skořice, bazalka, oregáno, sůl

Postup přípravy:
Žebra můžeme před pečením povařit, aby se tak dlouho nepekla nebo rovnou pečeme cca 2 hodiny.

Žebra potřeme marinádou a vložíme tučnou stranou navrch do pekáče. Podlijeme trochou vody a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 210°, ve které pečeme 10 minut a poté stáhneme na 170°. Po 45 minutách žebra otočíme, potřeme marinádou a pečeme, až jsou žebra měkká. Na konci pečení nalijeme na žebra zbytek marinády a dáme na chvíli v troubě pod gril, aby med zkaramelizoval. Pokud není gril, troubu zesílíme, aby se žebra krásně opekla.


Další články

Čmeláčí med vystačí pouze pro jejich vlastní potřebu.
Mléko se konzumuje nejvíce kravské.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Zásaditý med zmírňuje překyselenosti organismu.
Medové placky potřeme marmeládou.
Kostkový cukr je dnes již na celém světě samozřejmostí.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Vlašské ořechy obsahují tuky a přesto prospívají zdraví.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Pampeliškový med je chutný a zdravý, měl by být označován jako pampeliškový sirup.
Medové sušenky pečeme, až začnou jejich okraje hnědnout.
Medové řezy ozdobíme čokoládovou polevou.
Kuře tikka masala si každý týden objedná v restauracích více než tři sta tisíc Angličanů.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů