Veganské recepty se připravují různými způsoby.
Na přípravu jídla podle receptu mrkvové placky budeme potřebovat tyto ingredience: 800 g mrkve, 2-3 cibule, 6 stroužků česneku, 1/2 hrnku strouhanky + x strouhanky na obalení, olej + x oleje na smažení, majoránka, pepř, sůl, drcený kmín, 4-5 lžic lněných semínek.
Postup přípravy: Lněné semínka vyvařte ve vodě (s vodou to nepřehánějte / dejte jen tolik kolik je nutné a až začne voda vřít, vařte 10 minut. Pak dejte pryč z ohně). Očištěnou mrkev hrubě nastrouháte a podusíte na cibulce. Necháte vychládnout a přimícháte vyvařené lněné semínka (i s vývarem), koření, sůl, utřený česnek a strouhanku. Pořádně promíchejte a nechte chvíli ležet/stát v ledničce. Pak vytvarujte placky, obalte ve strouhance a pečte na pánvičce po obou stranách.
Další články a recepty
Chutné tvarohové švestkové knedlíky překypují osobitým stylem.
Zakysanou smetanou doplněná mrkvová polévka se uvaří. Pro chuťový zážitek se hodí nejlepší suroviny.
Sůl kamenná je rozpustná ve vodě.
Během přípravy se kuřecí maso s rýží doplní hráškem, kukuřicí nebo jinou vhodnou zeleninou.
Náležitě dochucené borůvkové knedlíky tvoří základ pohoštění při příležitostech letního dostatku borůvek. Dochutí je perník, cukr a rozpuštěné máslo.
Na pánvi osmažené cuketové placky se hodí k dalším chodům oběda.
Náležitě dochucené mrkvové cukroví tvoří základ vánočního pohoštění.
Hedvábná znojemská omáčka s rýží se připravuje z okurky opečené na slanině a na plátky nakrájeného masa.
Když jsou náležitě osmažené, namáčí se cuketové karbanátky do omáčky.
Během přípravy se švestkové knedlíky doplní posypáním strouhaným perníkem a přelitím rozpuštěným máslem.
Zkouším v kuchyni různé způsoby úpravy zeleniny.
Doměkka upečené mrkvové rohlíčky necháme vychladnout.
Na přípravu náležitě upraveného jídla bešamelové brambory se zeleninou přijdou vhod bšamel, brambory a zelenina.
Mrkvové placky jsou chuťově sladěný recept.
Pokrm kari s květákem, bramborami a cizrnou necháme dusit 2 minuty a poté vmícháme koriandr.
Na jídelníčku mají hovězí ptáčky s rýží své místo díky stylu své chuti.
Jídla zahrnou jídelní stoly osobitým stylem.
Se zručností doprovázející kuchaře připravené sojové boby s rýží a houbami se podávají na plochých talířích.
Mrkvové placky v sobě pojí chuť mrkve, cibule, česneku, koření a strouhanky.