Recepty se různě připravují.
Postup přípravy: Z hrubé mouky, mléka, soli a vajec se vymíchá polotuhé těsto, které se propasíruje přes speciální cedník zvaný haluškár do vařící osolené vody. Halušky ihned vyplavou a ihned se přecedí přes cedník a vhodí na tuk.
Halušky se hodí jako výborná příloha k masům na paprice a smetaně.
Další články a recepty
Chutné halušky se zelím a uzeným masem mne zaujaly celkovým pojetím svého vyznění.
Náležitě dochucená bramborová polévka tvoří jeden z pilířů pochutnání u prostřeného stolu.
Uvařené švestkové knedlíky tvarohové tvoří přední položku na seznamu knedlíkových jídel.
Lahodně chutnající bramborová pizza se připravuje z brambor a mouky.
Během přípravy se bramborový guláš dochutí salámem, cibulí, paprikou a majoránkou.
Kořením doplněné dušené červené zelí se najemno nastrouhá.
Borůvkami ochucené borůvkové knedlíky korunují stolování.
Vychlazený vídeňský bramborový salát se podává v miskách.
Během přípravy se švestkové knedlíky posypou kakaem, strouhaným perníkem a cukrem moučka.
Řeka Rýn se v půvabných zákrutech vine střední Evropou.
Na jídelníčku si bramborový guláš získal své místo.
Na přípravu jídla hrnkový knedlík přijdou vhod vedle mouky a vejce také mléko.
V polovině srpna již pro halušky nadchází nejvyšší čas.
Se šikovností připravené bramborové placičky se doplní špenátem nebo zelím.
Dochucené chlupaté knedlíky se hodí k roli stylového jídla.
Pokrm tvarohové halušky s jahodami se podává ozdobený.
Na jídlo bramborové knedlíky se použijí brambory.
Halušky jsou recept na přípravu tradičního jídla.
Vařím a netajím při tom nadšení.
Halušky v sobě spojuje chuť hrubé mouky, mléka, soli a vajec.