Recepty na jídla se připravují podle různých postupů.
Na přípravu jídla podle receptu dvojctihodné koláče budeme potřebovat tyto suroviny: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g rozpuštěného másla, 2 lžíce rozpuštěného sádla, 4 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 30 g čerstvého droždí, 500 g polohrubé mouky, náplň tvarohová, povidla, drobenka, vejce na potření.
Postup přípravy: Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, přilijeme trochu vlažného mléka a necháme přikryté vykynout. Do nádoby v pekárně dáme tekuté suroviny, pak mouku, cukr, vanilkový cukr. Do rohu dáme špetku soli. V mouce uděláme důlek, nalijeme kvásek a trochu přihrneme. Zapneme program příprava těsta. Po vykynutí vyválíme hada a nakrájíme na kousky, velké podle toho jak velké chcete mít koláčky. Uděláme placičku, do středu dáme tvarohovou náplň, uzavřeme a spojem rovnáme na plech s pečícím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 40 až 50 minut kynout. Pak rovným dnem skleničky vmáčkneme do každého koláčku důlek. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Zdobičkou dáme na střed povidla nebo můžem dát i marmeládu. Posypeme drobenkou pečeme na 220°C asi 10 minut podle velikosti koláčů.
Další články a recepty
Do zlatové kůrčičky upečená cuketová nádivka zdobí výběr jídel při společném stolování.
Dochucený cuketový nákyp se zahustí za pomoci přidání mouky do potřebné hustoty a zpestřuje pak jídelníček.
Při přípravě se kedlubnové karbanátky doplní o najemno prolisovaný česnek.
Tradičně připravený rýžový nákyp doplňuje vařená jídla z rýže.
Krutony ozdobená brokolicová polévka se smetanou se rozmixuje až do krémové konzistence.
Připravený drůbeží kaldoun má styl.
Z kapusty připravené kapustové karbanátky se sladí s doměkka uvařenými brambory a doma připraveným okurkovým salátem.
Připravené špenátové karbanátky patří ke gastronomickým pojmům.
Hotový husí kaldoun se podává po částečném zchladnutí.
Rybízem pokladený rybízový koláč doplní tvaroh.
Z brokolice uvařená brokolicová polévka s bramborem chutná polévkové rodině i ostatním. Čím jsem starší, tím víc přicházím polévkám na chuť. A brokolicová je jedna z nich.
S červeným zelím připravená pečená kachna s červeným zelím se doplní z během pečení kachní mastnotou mastnou šťávou.
Jemná špenátová roláda se naplní náplní.
Poměrně řídká brokolicová polévka se doplní petrželkou a sýrem parmezán. Brokolici vložíme do mléka, necháme přejít varem a rozmixujeme.
Upečené mřížkové koláče z listového těsta nakrájíme, dáme na talířky a podáváme ke kávě.
Připravený brokolicový nákyp přijde vhod v létě i během zbytku roku.
Upečený jablečný koláč s drobenkou ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.
Dvojctihodné koláče mají vyváženou chuť.
Na přípravu receptu cuketová roláda přijde vhod vedle dalších druhů zeleniny také cuketa.
Dopečený koláč s jablky a pudinkem se také může před pečením potírat rozšlehaným vajíčkem.
Doslova umělecky dovedným způsobem připravená cuketová musaka se připraví, až začíná lehce hnědnout.
Dohladka mixerem rozmixovaný brokolicový krém se doplní kostičkami opraženého rohlíku a sekanou pažitkou.
Dvojctihodné koláče se připravují z tvarohové náplně a povidel nebo marmelády.
K úspěchu vede v kuchyni poměrně přímá cesta, ovocný koláč ji může ukázovat.
Jídlo kuřecí rizoto se podává jako pokrm na poledním menu.
Na pokrm cuketový nákyp se sýrem použijeme čtyři čerstvé cukety.
Na každodenním jídelníčku mají rýžové nudle se zeleninou čestně uhájené místo.
Jemný a křehký meruňkový koláč s drobenkou vypadá voňavě a krásně na pohled.
Dochucená šlehačková roláda se podává v náležitě pompézním stylu, který je pro stolování typický.
Dvojctihodné koláče v sobě ukrývá chuť tvarohové náplně a povidel nebo marmelády.