Recepty na jídla se připravují rozmanitými způsoby.
Zelí z červené řepy se připravuje ze surovin:
1 cibule
1 lžíce sádla nebo oleje
4 kusy červené řepy
zeleninový vývar cca 1100ml
hladká mouky na zahuštění
sůl
pepř
drcený kmín
cukr
ocet.
Postup přípravy receptu: Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli, přisypeme oloupanou a nahrubo nastrouhanou červenou řepu. Podlijeme vývarem a vaříme asi čtvrt hodiny, osolíme, okmínujeme, opepříme a zahustíme moukou smíchanou v trošce studené vody. Dochutíme cukrem a octem.
Další recepty a články
Lákavou vůni vonící cuketový segedín se dochutí kořením.
Doma připravený chřestový quiche se při servírování podává na talířích.
Měkké lipové dřevo vyhledávají především řezbáři.
V míse podávaný salát z červené řepy s křenem vykouzlí na tvářích jedlíků úsměvy.
V troubě upečený cuketový moučník oživuje stolování u prostřeného stolu.
Sýrem feta doplněný gruzínský adžabsandal se zapeče.
Do zlatova upečený cuketový koláč umí zasytit.
Zelí z červené řepy se podává k jídlům.
Statný hořec žlutý vyrůstá do výšky 50 až 140 centimetrů, kvete žlutými květy velikými až 3 centimetry.
V míse promíchaný salát z červené řepy se podává lehce vychlazený.
Vejci doplněný cuketový bramborák souzní s jídly cuketového stylu.
S citem připravený boršč z červené řepy se podává ozdobený lžicí zakysané smetany.
Vonící špenátové palačinky se doplní najemno nastrouhaným sýrem.
Jemný kuřecí guláš se připraví z kuřecího masa, česneku, cibule a koření.
Ovocem oživený cuketový koláč s ovocem se podává k zakousnutí.
Zelí z červené řepy se připravuje z červené řepy, koření, vývaru a cibule.