Oko

Vinná klobása na zelí recept

Jemná a chutná jídla ze zelí plní talíře.

Na přípravu jídla vinná klobása na zelí budeme potřebovat:
Množství na 3 porce: 500 gramů vinné klobásy, 1 sáček kysaného zelí, sádlo.

Postup přípravy: Vinnou klobásu rozdělíme na tři díly a stočíme je do šneků. Zapékací mísu vymažeme sádlem, poklademe okapaným kysaným zelím a nakonec na to vše uložíme stočené šneky z vinné klobásy. Pečeme přiklopené cca 20 minut při teplotě 200 °C.

Vinnou klobásu na zelí podáváme s vařenými brambory.


Další články

Na zelné závitky se sbíhají sliny lidem po celém světě. Podáváme je s čerstvým chlebem jako přílohou.

Nakonec se kysané zelí do sklenic zavíčkuje a sklenice s kysaným zelím umístíme do chladu, kde je skladujeme.

Octem zlehka pokapané červené zelí ke kachně zaprášíme moukou, podlijeme vínem a doměkka podusíme.

Upečené francouzské brambory s uzeným masem se vkusně naaranžují na talíři a doplní nejlépe zeleninovými salátem nebo případně sterilovanou zeleninou.

Jemné halušky se zelím a uzeným masem nakrájeným na drobné kostičky.

Uvařená fazolová polévka s uzeným masem se nejlépe nechá o něco vychladnout a pro ostřejší chuť do ní přidáme přidáme také feferonku pokrájenou nadrobno.

Do změknutí čočky vařená čočková polévka s klobásou se chuťové doplní česnekem a podává s nakrájenými krajíci chleba jako přílohou.

Hotové gnocchi vytvarujeme a uvaříme ve vroucí osolené vodě. Po uvaření gnocchi vyjmeme z nádoby, ve které se vařily, děrovanou naběračkou.

Z červené řepy, čerstvého zelí, paprik, cibule, oleje, octa, cukru a špetky soli připravený salát z červené řepy v sobě spojuje množství chutí použitých ingrediencí.

Na talíř naservírované dušené kysané zelí dochutíme sladkým cukrem, kyselým octem, osolíme solí a doplníme nejlépe knedlíkem.

Výtečné chutnající kachna na pomerančích se připravuje z kachny, jablek, několika pomerančů, kmínu, cibule, soli a tří lžic medu.

Na kousku předem rozpáleného másla dušené červené zelí dochutíme sladkou chuť mu dodávajícím cukrem a kyselou chuť mu dodávajícím citronem. Dušené červené zelí se hodí k upečené kachně a kynutému, bramborovému či houskovému knedlíku.

Náležitým způsobem připravená zelná polévka s klobásou se vaří do změknutí brambor. Při podávání ji doplní čerstvý chléb.

Vinná klobása na zelí se pyšní možností stát se chloubou jídelníčku na jídelního menu.

Vinná klobása je pravděpodobně česká varianta bílé bavorské klobásy. V českých zemích se objevuje od devatenáctého století.

Připravené finské zelné závitky se doplní brusinkovým džemem.

Zelí je zelenina, bez níž se tradiční česká kuchyně neobejde.

Hotová kapustnica se doplní masem pokrájeným na kousky a lákem ze zelí.

Vinná klobása na zelí přijde vhod.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů