Na přípravu jídla kysané svatomartinské zelí budeme potřebovat:
1 kilogram kysaného zelí, 2 cibule, vodu, cukr krupice, 150 g másla, 4 lžíce hladké mouky, sůl
Postup přípravy: Kysané zelí zalijeme troškou vody a dusíme doměkka.
Na rozpáleném másle opražíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme hladkou mouku a připravíme si jíšku, do které přidáme zelí, dochutíme solí a cukrem a máme hotovo.
Kysané svatomartinské zelí podáváme s houskovým knedlíkem a svatomartinskou kachnou.
Na přípravu nakládaného zelí s mrkví budeme potřebovat přibližně 30 minut.
Další články
Kuře na paprice s rýží můžeme v průběhu pečení několikrát obrátit.
Pórková polévka s mrkví se nakonec dochutí pomocí mletého pepře.
Bramborové sabdží se posype zelenými bylinkami.
Na másle dušené červené zelí dochutíme citronem a cukrem.
Na bramborový guláš s párkem se hodí oloupané brambory.
Zálivkou přelitý vídeňský bramborový salát skladujeme na chladném místě.
Sterilovaná červená řepa s křenem se naplní do sklenic.
Nakrájený a nakládaný kopr sterilizujeme.
Ve skleněných lahvích nakládané červené zelí s křenem uložíme do chladu.
Medová zálivka na salát obvykle čerstvý.
Na nakládané zelí s mrkví si připravíme sklenice.
Dobře nakládané olomoucké tvarůžky se nechají proležet.
Kysané zelí nakládané do sklenic dáme na 2 až 3 týdny dokvasit.
Bramborový závin s kysaným zelím se podává nejlépe přelitý rozškvařenou slaninou s cibulí.
Kysané svatomartinské zelí je recept na přípravu jídla s potenciálem stát se chloubou domácího stolu.