Oko

Finské zelné závitky recept

Jemná a chutná jídla ze zelí plní talíře.

Na přípravu jídla finské zelné závitky budeme potřebovat:
Množství na 4 až 6 porcí: 1/2 hrnku rýže, 300 gramů mletého masa (ideálně hovězího), 1 malou cibuli nakrájenou na kostičky, 60 gramů strouhanky, 60 ml šlehačky, sůl, mletý pepř, menší hlávku zelí, 2 lžíce javorového sirupu, máslo, brusinkový džem k podávání.

Postup přípravy: Hlávku zelí očistíme, omyjeme, seřízneme košťál a dáme vařit do osolené vody. Vaříme, až je zelí měkké. Listy pak obereme a rozložíme je na pracovní plochu.

Zatímco se zelí vaří, dáme si vařit rýži do osolené vody.

Strouhanku smícháme s 60 ml vody a 60 ml šlehačky. Strouhankovou směs pak smíchejte s rýží, hovězím, cibulí, vašim oblíbeným kořením, solí a mletým pepřem. Tuto směs rozmixujeme dohladka.

Na širší části zelných listů poklademe lžíci až dvě směsi a srolujeme. Zelné závitky pokládáme do vymazaného pekáče spojem dolů. Rolky pak zalijeme javorovým sirupem, přidáme trochu másla, podlijeme zelným vývarem a pečeme v troubě při 180 °C 45 až 60 minut.

Finské zelné závitky podáváme s brusinkovým džemem.


Další články

Nakonec se kysané zelí do sklenic zavíčkuje a sklenice s kysaným zelím umístíme do chladu, kde je skladujeme.

Upečené francouzské brambory s uzeným masem se vkusně naaranžují na talíři a doplní nejlépe zeleninovými salátem nebo případně sterilovanou zeleninou.

Jemné halušky se zelím a uzeným masem nakrájeným na drobné kostičky.

Do změknutí čočky vařená čočková polévka s klobásou se chuťové doplní česnekem a podává s nakrájenými krajíci chleba jako přílohou.

Z červené řepy, čerstvého zelí, paprik, cibule, oleje, octa, cukru a špetky soli připravený salát z červené řepy v sobě spojuje množství chutí použitých ingrediencí.

Hotové gnocchi vytvarujeme a uvaříme ve vroucí osolené vodě. Po uvaření gnocchi vyjmeme z nádoby, ve které se vařily, děrovanou naběračkou.

Na talíř naservírované dušené kysané zelí dochutíme sladkým cukrem, kyselým octem, osolíme solí a doplníme nejlépe knedlíkem.

Uvařená fazolová polévka s uzeným masem se nejlépe nechá o něco vychladnout a pro ostřejší chuť do ní přidáme přidáme také feferonku pokrájenou nadrobno.

Výtečné chutnající kachna na pomerančích se připravuje z kachny, jablek, několika pomerančů, kmínu, cibule, soli a tří lžic medu.

Na kousku předem rozpáleného másla dušené červené zelí dochutíme sladkou chuť mu dodávajícím cukrem a kyselou chuť mu dodávajícím citronem. Dušené červené zelí se hodí k upečené kachně a kynutému, bramborovému či houskovému knedlíku.

Octem zlehka pokapané červené zelí ke kachně zaprášíme moukou, podlijeme vínem a doměkka podusíme.

Náležitým způsobem připravená zelná polévka s klobásou se vaří do změknutí brambor. Při podávání ji doplní čerstvý chléb.

Na zelné závitky se sbíhají sliny lidem po celém světě. Podáváme je s čerstvým chlebem jako přílohou.

Kaalikääryleet jsou finské zelné závitky.

Finské zelné závitky se pyšní možností stát se chloubou jídelního menu.

Připravené kůsky se zelím se doplní noky a podávají k obědu.

Zelí je zelenina, bez níž se tradiční český jídelníček neobejde.

Hotová kapustnica se doplní masem pokrájeným na kousky a lákem ze zelí.

Finské zelné závitky přijdou vhod.

Během cca 30 minut přípravy a 45-60 minut pečení jsou hotové.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů