Adžika je aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat i do směsí masa, na ražniči a čevapčiči, jehož původ můžeme vysledovat na Kavkaz.
Jedná se o směs koření pocházející z gruzínské a arménské kuchyně.
Adžika je směs koření a zeleniny v proměnlivých hmotnostních podílech.
Další články
Sladce vonící koření kardamom se používá především do sladkých jídel.
Z kořenu stejnojmenné byliny získávaný korejský ženšen tvoří odpradávna hlavní ingredienci nejrůznějších léků východní medicíny.
Více než osmnáctihektarové Černé jezero na Šumavě, vytvarované kdysi ledovcem, dosahuje maximální hloubky blížící se 40 metrům.
Jasanové dřevo se používá také k výrobě topůrek pro nářadí.
Zanzibar je ostrov koření při březích Afriky.
Knoflíky spojují části oděvu.
Javorové dřevo se dobře zpracovává, soustruží, přijímá lepidlo i moří.
Aromatické, ne příliš ostré koření adžika sahající původem na Kavkaz.
Články:
Pálivé a mírně nasládlé sušené plody (dvousemenné bobule) pimentovníku pravého známé jako nové koření se používá pro přípravu mas.
Tradiční žampionový krém doplní mléko nebo smetana.
Ceněné ořechové dřevo je tvrdé a přitom pevné a poměrně trvanlivé.
Při nakousnutí delikátně chutnající sněhové vánoční cukroví pusinky se po pomalém upečení nechají vychladnout, pečeme je opatrně a dbáme na to, aby se nespálily.
Již jednou upotřebená kávová sedlina se dá použít jako hnojivo i k odpuzení slimáků.
Do kartonové krabice uložené žabí huby se upečou a poté ihned obalí ve směsi cukru.
Jaké místo má ženšen v čínské medicíně a s jakými příběhy mytologie je spojen.
Měkké lipové dřevo, nacházející platnění při vyřezávání jako řezbářský materiál, přičemž je charakteristické jemnou a pravidelnou strukturou a již zmíněnou měkkostí.
Adžika je směs koření gruzínské a arménské kuchyně. Hodí se k rýžovým, zeleninovým i masovým pokrmům.