Oko

Vepřová panenka v anglické slanině recept

Na přípravu jídla vepřová panenka v anglické slanině budeme potřebovat:
500 g vepřové panenky, 150 g anglické slaniny, 8 sušených švestek, 1 lžíci švestkových povidel, olivový olej, sůl, vodu dle potřeby.

Postup přípravy: Váleček odblaněné panenky nakrájíme na 8 špalíčků. Každý špalíček lehce rukou roztáhneme, do středu vytvoříme důlek, do kterého vložíme sušenou švestku. Osolíme, obalíme anglickou slaninou a spíchneme párátkem.

Na pánev nalijeme trochu oleje a špalíčky z obou stran opečeme. Pak narovnáme do zapékací mísy, malinko podlijeme vodou a přikryté pečeme na 200 °C asi 20 minut. Poté odkryjeme a necháme dodělat ještě asi 10 minut. Následně špalíčky vyndáme a do výpeku přimícháme povidla, promícháme a podle potřeby přidáme vodu.

Vepřovou panenku v anglické slanině podáváme s brambory jako přílohou.


Další články

Vepřové plátky na žampionech podáváme s rýží.

Mezi gastronomickou veřejností proslavené kuřecí kousky na kari chutnají doplněné doměkka uvařenou rýží, těstovinami nebo houskovým či jiným knedlíkem.

Přiměřeně hustá polévka kuřecí kaldoun s játrovými knedlíčky nalézá využití jako jednen z chodů oběda u bohatě prostřeného stolu.

Na rýžovištích pěstovaná rýže je snadno stravitelná potravina a v asijských zemích, odkud pochází, tvoří právě rýže základ jídelníčku.

Na menším talířku podávaná kakaová roláda se před podáváním nakrájí na přiměřeně silné plátky.

Tradičním způsobem připravená krémová pórková polévka nalézá využití při letním stolování v lůně kvetoucí přírody.

Lákavě vonící kuře na kari s rýží doplní pro vláčné propečení položený plátek másla a dopečeme jej odkryté, aby se na povrchu vytvořila krásně křupavá kůrka.

Tlakové čerpadlo je schopno dopravit vodu na dlouhou vzdálenost i do větších výšek.

Léty ověřeným způsobem připravené hovězí plátky s rýží se obvykle podávají na plochých talířích s kopečky uvařené rýže.

Žlutě kvetoucí okrasný keř zlatice prostřední bývá obsypán značným množstvím žlutých květů.

Vepřová panenka v anglické slanině může při podávání obohatit jídelníček.

Anglická slanina je druh slaniny, který pochází z anglosaských zemí.

Při přípravě špagety s fazolemi a slaninou získávají pro ně typickou konzistenci, chuť a vůni, podáváme je posypané strouhaným parmezánem a ozdobené zelenou petrželkou.

Z česneku, mrkve, slaniny, oleje, cibule, čočky, majoránky, pepře soli a jíšky připravená čočková polévka se slaninou rozjasní na talíři okažiky stolování.

Nejprve upečená a poté nakrájená kuřecí roláda se při podávání doplní bramborovou kaší a zeleninou.

Recept na jídlo vepřová panenka v anglické slanině má své osobité chuťové vlastnosti.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů