Na přípravu jídla zapečené těstoviny budeme potřebovat:
500 g těstovin (fleky), 300 g měkkého salámu, 3 vejce, 5 lžic mléka, 100 g sádla.
Postup přípravy: Salám nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na sádle.
Ve slané vodě si uvaříme těstoviny.
Osmažený salám vložíme do misky, přidáme uvařené těstoviny, podle chuti ještě osolíme, opepříme. Přidáme rozšlehaná vejce s mlékem, zamícháme a dáme do zapékací mísy vymazané sádlem. Pečeme na 200 °C asi 30 minut.
Zapečené těstoviny podáváme s různými saláty.
Další články
Na tradiční způsob připravené špagety pomodoro nachází využití při svěžím letním stolování v prostředí obklopeném rozkvetlou přírodou.
Přiměřeným způsobem připravené bramboráky s masovou směsí se podávají překryté vždy druhým bramborákem.
Mezi širokou gastronomickou veřejností oblíbené těstoviny nabývají roznanitou paletu tvarů a velikostí.
Stylově pojaté westernové městečko Boskovice uvede návětěvkíky do atmosféry někdejšího amerického divokého západu. Nachází se zhruba 36 kilometrů severně od Brna.
Na bílém porcelánovém talíři podávaná cuketová omáčka na těstoviny se zlehka posype strouhaným sýrem. Každý již patrně ochutnal tstoviny, avšak znáte jejich variantu s cuketovou omáčkou?
Doma připravená domácí pařížská šlehačka symbolizuje pomyslnou výkladní skříň domácí přípravy pokrmů a stává se chloubu sladkého moučníkového jídelníčku.
Ověřeným způsobem připravené špagety aglio olio se obvykle psypou sýrem.
Líbezně lákavou vůní vonící těstoviny se špenátem se doplní masem, zalijí omáčkou a posypou najemno nastrouhaným sýrem.
Celkově šedohnědě zbavená s bílou spodinu těla husa malá žije na březích vodních ploch, rašeliništích, v mokřadech, křovinách a lesích.
Zapečené těstoviny mohou zpestřit jídla podávaná na talířích.
Těstoviny nachází uplatnění při přípravě mnoha receptů na jídla.
Dozvím se, jak si ušlehat šlehačku. Ušlehaná šlehačka má sněhově bílé zbarvení a je jako nadýchaná peřina nanesená na dortu nebo v ovocném poháru.
Z těstovin, brokolice, bazalkového pesta, soli, olivového oleje nebo másla, smetany, česneku, mletého pepře a strouhaného parmezánu připravené těstoviny s bazalkovým pestem doplní venkovní zahradní stolování u prostřeného stolu.
Solím pouze nemnoho a opatrně, dá se říci, že to se solí nepřeháním, proto neupřesňuji množství v receptu použité soli.
Šťavnaté špagety carbonara se smetanou se posypou předem nastrouhaným sýrem parmezán a bazalkou.
Popisuji recept na jídlo zapečené těstoviny.