Oko

Uhlířské špagety recept

Sbírka receptů na jídla připravovaná ze špaget a dalším těstovinám.

Na přípravu jídla uhlířské špagety budeme potřebovat: Množství na 4 porce: 400 gramů špaget, 4 vejce, sůl, 200 gramů sladké smetany, 100 gramů strouhaného parmezánu, mletý černý pepř, 150 gramů anglické slaniny, 1 lžíci oleje.

Postup přípravy: Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě nebo pod­le základního předpisu.

Mezitím rozšleháme vejce, smetanu, sýr, pepř a sůl.

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ve velké pánvi s rozehřátým olejem.

Špagety přecedíme a okapané je vložíme do pánve. Důkladně promícháme se slaninou. Přelijeme připravenou sýrovou omáčkou a oheň vypneme. Za stálého obracení prohří­váme, až vaječná hmota zhoustne.

Uhlířské špagety podáváme přímo z pánve. Můžeme je posypat nastrouhaným parmezánem.


Další články

Patrový renesanční zámek Kratochvíle byl využíván jako lovecké letní sídlo. Okázalý lovecký zámek Kratochvíle stojí 2 kilometry severozápadně od Netolic.

Nejlépe z hovězí roštěnky se připravuje hovězí maso po sečuánsku osmahnutím a poté následujícím uvařením, pojďme se podívat na tento gastronomický unikát.

Charakteristicky chutnající hovězí plátky s rýží ochutí během vaření plátků vytvořená šťáva. V tomto receptu jsme plátky hovězího masa náležitě naklepali a ochutili kořením. To je pak radost jíst.

Sametová cuketa s mletým masem vděčí za svoji konzistenci směsi mletého masa, žampionů, nezbytné cukety a sýra, který použijeme k finálnímu posypání před zapečením.

Zlatavý povrch získala rychlá buchta s pudinkem ve vyhřáté troubě, můžeme ji také polít rozehřátou čokoládovou polevou a posypat nadrobno namletými oříšky.

Okořeněná gulášová polévka z mletého masa se dobře promíchá, dochutí a lze ji podávat. Gulášová polévka z mletého masa se podává v hlubokých polévkových talířích nebo misce doplněná čerstvým pečivem.

Mezi strávníky i kuchaři oblíbené hovězí Stroganov doplníme dušenou rýží nebo těstovinami. Hovězí Stroganov se připravuje podle dnes již zažité receptury. Obvykle ji lidé řadí mezi oblíbené obědy a večeře.

Italské zapečené špagety v sobě spojují italskou středomořskou kuchyni s jemnou chutí rajčat, zakysané smetany a krůtího masa.

V hrnci pod pokličkou vařená cuketová omáčka na špagety se následně uchovává sterilovaná ve sklenicích. Je cuketový skvost a podává se špagetami nebo případně i jinými druhy těstovina, které ji doplní jako příloha. Klasicky připravená cuketová omáčka báječně doplní jídla.

Po přípravení boloňské špagety přelijeme na nahřátém talíři ještě teplou boloňskou omáčkou a zasypeme předem nastrouhaným tvrdým sýrem. Jsou vydatné.

Doma upečená rychlá dýňová buchta se potře polevou nebo čokoládou a ozdobíme ji najemno vyšlehanou šlehačkou. Poctivá dýně, kterou nastrouháme, tvoří základ.

Do konzistence nazývané v italské kuchařské tradici al dente uvařené, scezené a omáčkou přelité špagety s boloňskou omáčkou posypeme předem nastrouhaným sýrem, jsou chuťovým zážitkem.

Tento recept čerpá inspiraci na přípravu uhlířských špaget a předává ji dále.

Z rajčat, aromatické bazalky, dvou druhů paprik, cibule, česneku, cukru, octa, bobkového listu a mletého černého pepře připravená omáčka na špagety z rajčat a paprik se podává posypaná nadrobno nastrouhanými hoblinkami italského sýra.

Podáváme je nejlépe na italský způsob na předem nahřátých talířích.

Množství použitých surovin uzpůsobíme podle toho, kolik chceme mít ve výsledku omáčky.

Z kvalitních a důkladně vybraných surovin připravená boloňská omáčka na špagety z mletého masa důkladně míchaného, aby se nespojilo do nevzhledných a nechutnajících chucvalců a nevytvořily se hrudky, necháme chvíli ji v hrnci vařit, nalijeme na špagety a nakonec posypeme nastrouhanýmtvrdým sýrem.

Špagety uvaříme al dente s ne zceladovařenými prostředky.

Na stolech jsou špagety ukázka, chlouba a hold vzdaný kuchařské šikovnosti.

Nakonec při podávání najemno postrouhaným sýrem zasypaná rychlá omáčka ke špagetám z mletého masa se prohřeje, aby se vše spojilo a podusí, až ji rajčata krásně zahustí.

Uhlířské špagety mohou hodovníka oslovit již při příležitosti prvního ochutnání.

hlířské špagety jsou krásně krémové a plné křupavé slaniny.

Vraťme se do časů, kdy byla anglická slanina chlouba mistrů řemesla řeznického.

Hledáte recept na jídlo, které doplní připravené špagety?

Už si chystáte talíře?

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů