Na přípravu jídla špagety aglio olio e peperoncino budeme potřebovat:
Množství na 2 porce: špagety, 4 rozdrcené stroužky česneku, 0,5 dcl olivového oleje, chilli paprička (v množství podle toho, nakolik chcete mít špagety aglio olio pikantní)
Postup přípravy:
Špagety si uvařte podle návodu na obalu.
Nakrájejte si chilli papričku. Stroužky česneku rozdrťe, případně část nakrájejte na tenké plátky (pro lepší vizuálné dojem). Nejprve česnek, po chvíli i papričku lehce, na střední teplotu, osmahněte na zahřátém olivovém oleji. Česnek ani chilli paprička nesmí zhnědnout. Přidejte cca 2 lžíce vody od špaget. Špagety, které jsou uvařeny al dente, přihoďte do pánve. Nemusí být úplně suché, škrobová voda dotvoří omáčku a vše krásně spojí. Při podávání můžeme špagety aglio olio e peperoncino posypat nastrouhaným sýrem parmezán.
Další články
Pepř bílý se získává z vyzrálých pepřových bobulí.
Špagety se sušenými rajčaty ještě teplé podáváme.
Olivový olej se začal lisovat již před osmi tisíci lety.
Cibule je nejčastěji zobrazovaná zelenina na malbách, které se dochovaly ze starého Egypta.
Červený pepř v kuchyni se vyznačuje lehce nasládlou chutí.
Pikantní grilovaná medová žebra z grilu.
Rokfór je sýr, který pochází z francouzské vesnice Roquefort-sur-Soulzon.
Grilovaná cuketa se hodí i k masu.
Ovčí sýr dort z Casaru.
Špagety s cuketou a rajčaty ke kterým lze přidat balkánský sýr.
Cuketa plněná šunkou se peče 10 minut.
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio e peperoncino jsou recept na jídlo, které zaplní stůl radostí ze své chuti.