Oko

Rychlá omáčka ke špagetám z mletého masa recept

Sbírka receptů na jídla připravovaná ze špaget a ke špagetám.

Na přípravu jídla rychlá omáčka ke špagetám z mletého masa budeme potřebovat: mleté maso mix, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, olej, oregano, 1 malý rajčatový protlak, koření na špagety, rajčata v plechovce, cukr, mletou sladkou papriku.

Postup přípravy: Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, poté přidáme nasekaný česnek a krátce opečeme (opravdu jen krátce, aby česnek nezhořkl). Poté přidáme mleté maso, opékáme, až je hotové, přisypeme mletou sladkou papriku a koření na špagety, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, opečeme a zalijeme najemno nakrájenými rajčaty z plechovky, osolíme, osladíme, přidáme mletý pepř, oregano a dochutíme. Podusíme až rajčata krásně zahustí omáčku, kdo chce, může omáčku ještě zahustit troškou solamylu.


Další články

Objekt zámku Kácov byl vybudován přestavbou z někdejší tvrze pocházející z poloviny 15. století z popudu kněžny Anny Marie Františky Toskánské podle plánů architekta Václava Špačka.

Sametová cuketa s mletým masem vděčí za svoji konzistenci směsi mletého masa, žampionů, cukety a sýra, který použijeme k jejímu posypání před zapečením.

Mezi strávníky i kuchaři oblíbené hovězí Stroganov doplníme dušenou rýží nebo těstovinami. Hovězí Stroganov se připravuje podle dnes již tradiční receptury a je krémové konzistence. Obvykle patří mezi oblíbené obědy a večeře.

Okořeněná gulášová polévka z mletého masa se dobře promíchá, dochutí a lze ji podávat. Gulášová polévka z mletého masa se podává v talířích nebo misce s čerstvým pečivem.

Po přípravení boloňské špagety přelijeme na talíři při podávání ještě teplou boloňskou omáčkou a zasypeme předem nastrouhaným tvrdým sýrem hodícím se ke strouhání.

Doma upečená rychlá dýňová buchta potřeme polevou nebo čokoládou a ozdobíme ji vyšlehanou šlehačkou. Poctivá dýně, kterou nastrouháme, tvoří základ.

Italské zapečené špagety v sobě spojují unikátní italskou středomořskou kuchyni a jemnou chuť rajčat, krůtího masa a zakysané smetany.

V hrnci pod pokličkou vařená cuketová omáčka na špagety se následně uchovává ve sklenicích. Je cuketový skvost a podává se špagetami nebo případně i jinými těstovinami, které se k ní hodí jako příloha. Klasicky připravená cuketová omáčka doplní báječně chutnající jídla.

Do konzistence nazývané v italské kuchařské tradici al dente uvařené, scezené a omáčkou přelité špagety s boloňskou omáčkou posypeme předem nastrouhaným sýrem, jsou chuťovým zážitkem. Jsou vydatné.

Zlatavý povrch získala rychlá buchta s pudinkem ve vyhřáté troubě, můžeme ji polít čokoládovou polevou a posypat mletými oříšky.

Z roštěnky se připravuje hovězí maso po sečuánsku osmahnutím a následovným uvařením, pojďme se podívat na tento skutečný gastronomický skvost.

Lahodně a charakteristicky chutnající hovězí plátky s rýží ochutí při vaření vytvořená šťáva. V tomto receptu jsme plátky hovězího masa náležitě naklepali a ochutili. To je pak radost podávat je i jíst.

Tento recept inspiruje přípravu rychlé omáčky z mletého masa ke špagetám.

Beru ji jako na inspiraci na jídlo k obědu nebo večeři.

Z rajčat, bazalky, dvou druhů paprik, česneku, cibule, cukru, octa, bobkového listu a mletého pepře připravená omáčka na špagety z rajčat a paprik se podává posypaná drobnými hoblinkami italského sýra.

Podáváme nejlépe podle italské tradice na předem vyhřátých talířích.

Množství použitých surovin uzpůsobíme podle toho, kolik chceme mít ve výsledku omáčky a jakou od jídla očekáváme chuť.

Z kvalitních a pečlivě vybraných surovin připravená boloňská omáčka na špagety z mletého masa důkladně míchaného, aby se nespojilo a nevytvořily se z něj hrudky, necháme chvíli ji v hrnci vařit, nalijeme na špagety a nakonec posypeme nastrouhanýmtvrdým sýrem.

Na stolech jsou špagety ukázka, chlouba a hold vzdaný kuchařským dovednostem.

Špagety uvaříme al dente s částečně nedovařenými středy.

Nakonec při podávání najemno postrouhaným sýrem zasypaná hovězí omáčka na špagety se prohřeje, aby se vše spojilo a dosladí.

Hovězí omáčka na špagety může strávníka oslovit již při příležitosti prvního ochutnání.

Nikoho nenutím vařit tak, jak se tomto receptu píše.

Mleté maso se dostává na stůl v celé řadě různých úprav, vraťme se do časů, kdy bylo mleté maso chlouba mistrů řemesla řeznického a každý z nich se předháněl s ostatními mistry v jeho kvalitě.

Hledáte recept na jídlo, které doplní připravené špagety?

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů