Oko

Omáčka na špagety z rajčat a paprik recept

Sbírka receptů na jídla připravovaná ze špaget a ke špagetám.

Na přípravu jídla omáčka na špagety z rajčat a paprik budeme potřebovat: 3 kilogramy rajčat, 1 kilogram paprik (napůl kapie a bílá paprika), 2 chilli papričky, 8 cibulí, celou palici česneku, čerstvou bazalku (cca 6 velkých listů), 2 lžičky soli, 1 lžičku mletého pepře, 6 lžic cukru, 3 lžíce octa, 1 bobkový list (nemusí být).

Postup přípravy: Rajčata spaříme, oloupeme a vykrájíme z nich tzv. bubáky (místa, kde byla rajčata před utržením přichycena ke stopce).

Z paprik odstraníme středy s jadérky a nakrájíme na čtvrtiny.

Cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.

Rozsekáme v mixéru na hrubo (ne do úplně hladké kaše).

Směs zeleniny dáme vařit do hrnce a přidáme utřený česnek, nasekanou bazalku a chilli papričky.

Poté přidáme také ostatní dochucovadla a koření.

Vaříme tak dlouho, až se vypaří voda (zhruba 1 hodinu).

Ještě horkou omáčku na špagety z rajčat a paprik nalijeme do skleniček a zavařujeme cca 20 minut na 80 stupňů.


Další články

Oáza klidu, krásy a historie, jíž je v současnosti zámek Ctěnice, stojí na území města Prahy při jeho severovýchodním okraji. Původně byl gotickou tvrzí ze 14. století.

Zlatavou kůrčičku získaly cuketové placičky se sýrem během posledních zhruba deseti minut smažení v rozpáleném oleji.

Okořeněná gulášová polévka z mletého masa se důkladně promíchá, dochutí a můžeme ji podávat. Gulášová polévka z mletého masa se podává s čerstvým pečivem.

Lahodně jemně a sametově hladké smetanové špagety ochutíme ve druhém hrnci osmahnutými žampiony, sýrem niva se smetanou. V tomto receptu jsme špagety zjemnili smetanou. To je pak radost, podávat je i jíst je.

Doma připravené zapečené brambory s mletým masem naplníme do vytřené a moukou vysypané zapékací misky a zapečeme. Poctivé brambory, které oloupeme a nakrájíme na plátky, tvoří základ.

Sametová cuketa s mletým masem vděčí za svoji konzistenci směsi mletého masa, žampionů, cukety a sýra, který použijeme k jejímu posypání před zapečením.

Vysoká lysá a křivolace větvená rostlina paprika roční je pěstitelsky vysoce náročná plodina vhodná do polních podmínek teplých oblastí, pojďme se podívat na tento skutečný pěstitelský skvost.

Do konzistence nazývané v italské kuchařské tradici al dente uvařené, scezené a omáčkou přelité špagety s boloňskou omáčkou posypeme předem nastrouhaným sýrem, jsou chuťovým zážitkem. Jsou vydatné.

Mezi řadou strávníků oblíbené kuřecí rizoto se zeleninou a nastrouhaným parmezánem je na přípravu dosti jednoduché. Rizoto se připravuje podle italské receptury a je krémové nebo se naopak používá sypká rýže. Obvykle patří mezi oblíbené večeře.

Italské zapečené špagety v sobě spojují středomořskou kuchyni a jemnou chuť krůtího masa, rajčat a zakysané smetany.

Po přípravení boloňské špagety přelijeme na talíři při podávání ještě teplou boloňskou omáčkou a zasypeme předem nastrouhaným tvrdým sýrem hodícím se ke strouhání.

V hrnci pod pokličkou při vaření přikrytá cuketová omáčka na špagety se uchovává ve sklenicích. Podává se se špagetami nebo i jinými druhy těstovin, které se k ní hodí jako příloha. Klasicky připravená cuketová omáčka doplní báječně chutnající letní jídla.

Hledáte recept na jídlo z rajčat a paprik?

Tento recept inspiruje přípravu úhledně podávané omáčky na špagety z rajčat a paprik přechovávané ve sterilovaném stavu ve sklenicích.

V mírně osolené vodě uvaříme špagety, aby byly al dente s ještě tvrdými a nedovařenými vnitřky.

Než se dovaří, pojďme se blíže podívat na omáčku.

Z cibule, mletého černého pepře, mrkve, pokrájených oloupaných rajčat, česneku, zázvoru, řapíkatého celeru, červené čočky a zeleninového vývaru připravená omáčka na špagety bez masa se podává po částečném zchladnutí posypaná hoblinkami italského sýru parmezán.

Ke špagetám přidáme zbytek použitých surovin a hotové jídlo podáváme nejlépe před jeho nevychladnutím a na předem vyhřátých teplých talířích.

Množství a druh použitých surovin uzpůsobíme tomu, kolik chceme mít nakonec omáčky i podle výsledné chuti.

Z kvalitních druhů surovin připravená boloňská omáčka na špagety z mletého masa důkladně míchaného, aby se nespojilo a nevytvořily se z něj hrudky, necháme chvíli ji v hrnci vařit, nalijeme na špagety a nakonec posypeme nastrouhanýmtvrdým sýrem.

Dívám se na ni jako na inspiraci jídla k obědu nebo i navečer k večeři.

Nakonec při podávání nastrouhaným tvrdým sýrem posypaná omáčka na špagety z mletého masa se prohřeje, aby se vše spojilo, zahustí moukou, chvíli provaří a dochutí.

Na jídelních stolech jsou špagety chlouba kuchařské dovednosti.

Omáčka na špagety z rajčat a paprik si je vědoma možností, jak upoutat již při premiérové příležitosti prvního ochutnání.

Paprika je pěstitelsky vysoce náročná plodina pěstovaná v širokém spektru variet.

Chutnají vám špagety přelité omáčkou?

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů