Oko

Boloňská omáčka na špagety recept

Sbírka receptů na jídla ze špaget inspiruje.

Na přípravu jídla špagety po uhlířsku budeme potřebovat: 1 cibuli nakrájenou na kostičky, olej, sůl, bazalku, provensálské koření, mletý pepř, 500 gramů mletého vepřového masa (libové), 200 gramů rajčatového protlaku, 100 gramů strouhaného sýra ementál, 2 stroužky česneku.

Postup přípravy: Na rozpáleném oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme mleté maso, dobře ho rozmícháme, aby se netvořily velké hrudky, přidáme ostatní uvedené ingredience a dusíme 1/2 hodiny.

Hotovou boloňskou omáčku dáme na al dente uvařené špagety a posypeme strouhaným sýrem ementál.


Další články

Pohádkový bavorský hrad Neuschwanstein vyjádřuje svým netradičním a jako by z listů pohádky vystupujícím vzhledem rytířského ducha času dávných dějin. Stěny místností hradu Neuschwanstein pokrývají výjevy ze starobylých německých ság.

Italské zapečené špagety v sobě snoubí středomořskou kuchyni a chuť krůtího masa, zakysané smetany a rajčat.

Lahodné špagety se sýrem ochutíme smícháním s připravenou omáčkou a můžeme je podávat. Jsou vydatné.

V hrnci uvařená játrová omáčka s rýží se vaří a nakonec játrovou omáčku zahustíme. Hotovou játrovou omáčku podáváme s rýží. Játra jsou v této omáčce šťavnatá, pojďme se podívat na tuto gastronomickou specialitu.

Okořeněná cuketová nádivka se sýrem se rozloží v pekáčku a vloží na zhruba čtvrthodinku do vyhřáté trouby. Cuketu předtím, než začneme s přípravou cuketové nádivky, osolíme, aby pustila přebytečnou vodu.

Proslulé Kolumbovo vejce odkazuje na historku o Kryštofu Kolumbovi, která říká, že zpětně a s více informacemi viděno se zdá něco původně složitého, zejména obtížné rozhodování, jednoduché.

Zlatavou kůrčičku získaly cuketové placičky se sýrem během posledních deseti minut smažení v rozpáleném oleji.

V hrnci pod pokličkou uvařená cuketová omáčka na špagety se uchovává ve sklenicích. Podává se se špagetami nebo jinými těstovinami, které se k ní hodí jako příloha. Klasicky připravená cuketová omáčka doplní báječně chutnající letní jídla.

Boloňské špagety přelijeme během servírování ještě teplou boloňskou omáčkou a posypeme předem nastrouhanou troškou sýra.

Sametové špagety carbonara se smetanou vděčí za svoji sametovou konzistenci směsi smetany a vejce, kterou použijeme k jejich přelití.

Do Al dente konzistence uvařené, scezené a omáčkou přelité špagety s boloňskou omáčkou posypeme nastrouhaným sýrem, jsou chuťovým zážitkem.

Obalením v kari koření započatá příprava jídla cuketa na kari pokračuje restováním, přilitím kokosového mléka a dalších 7 minut pak pokračujeme ve vaření, až kokosové mléko zhoustne. Cuketa na kari je jedno z nejklasičtějších druhů jídla inspirující se svěží letní zeleninovou kuchyní, ke které právě cuketa neodmyslitelně patří.

Je to recept na rychle a šikovně připravenou boloňskou omáčku na špagety.

Namísto rajského protlaku lze použít rozmixovaná rajčata.

Na talířích špagety kralují a každému chutnají trochu jiným způsobem připravované.

Z anglické slaniny, smetany, vaječných žloutků, oleje a mletý pepř připravené špagety po uhlířsku se podává po částečném vychladnutí podle chuti přikořeněné.

Ke špagetám přidáme nakonec ostatní suroviny a podáváme je nejlépe ještě zatepla, dokud po uvaření nevychladly, zasypané strouhaným sýrem.

Z kvalitních surovin připravené špagety na kari s vejcem necháme chvíli v hrnci, přidáme tavený sýr rozmíchaný v troše mléka. Nakonec přidáme vejce rozmíchaná se solí.

Postupoval jsem podle receptu a v kuchyni se mi podařilo vykouzlit nefalšované boloňské špagetové pohoštění.

Na semaforu chutí bliká špagetám stejně jako dalším těstovinám zelené světlo neohraničované fantazie. Lákají mne vyzkoušet.

Jednoduchý recept navozuje chuťovou variaci.

Vstup do nových gastronomických úrovní oživuje paleta receptů.

Nastrouhaným sýrem posypané špagety s vejci mícháme do sražení vajec.

V Itálii se oslavy prožívají silně a intenzivně.

Krémovitě rajčatová boloňská omáčka na špagety je láska na první ochutnání.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů